top of page
  • Foto van schrijverMelissa

Wat is het beste moment voor een zwangerschapsshoot?


Een veelgestelde vraag over de Nieuw Leven shoots; wat is de beste periode om een zwangerschapsshoot te boeken? Je hebt waarschijnlijk de afgelopen tijd al heel wat zoektermen op google in getypt en al allerlei informatie vergaard over je zwangerschap. En nu is het tijd om je te verdiepen in de shoot, want je wilt deze bijzondere periode wel heel graag vastgelegd hebben, maar wanneer dan?


Mijn ervaringen zal ik met je delen en ik ga je op weg helpen om de beste keuze te maken.


Wanneer is het beste moment voor een zwangerschapsshoot?

Ik vind het altijd lastig om te zeggen "DIT" is de beste periode. Want voor iedereen is dat natuurlijk ook erg persoonlijk en iedere mama to be ervaart de zwangerschap weer anders. Over het algemeen is het fijn om de zwangerschapsshoot te plannen in het derde trimester, tussen de 30-34 weken. Vaak voel je je dan nog goed, kun je nog lekker vrij bewegen en is je buikje al mooi rond. En ook fijn, je houd nog niet zoveel vocht vast.


Is er dan ook een periode waarin het niet zo handig is om te fotograferen?


Na de 36 weken is het niet meer zo handig. Soms moet de shoot verzet worden door bijvoorbeeld het weer, dan kan het zomaar zijn dat we te laat zijn! Het kan ook zijn dat je voorbij de 36 weken al veel minder energie hebt en meestal gaat de baby langzaamaan indalen.


Er zijn ook dames die met 30 weken nog een mini-buikje hebben. Laat ik voorop stellen, je bent mooi, en je buik is ook mooi. Wees daar alsjeblieft niet onzeker over. Als je op de foto's liever een wat rondere buik hebt dan kan het fijn zijn om de shoot wat later in je zwangerschap te plannen.


"Laat ik voorop stellen, je bent mooi en je buik is ook mooi!"

Ik vind het vooral belangrijk dat je zelf nog lekker in je vel zit. Dan straal je dit ook uit op de foto's en kun je er met een fijn gevoel op terug kijken.


Wanneer boek ik de zwangerschapsshoot?


Om je te verzekeren van een plekje is het fijn om er op tijd bij te zijn. Vooral de weekenden zit ik vaak al snel vol. Kun je doordeweeks? Dan heb ik meestal nog wel last-minute een plekje. Stuur mij een berichtje tussen de 25-28 weken. Dan ben je er zeker weten op tijd bij.


Het is natuurlijk super leuk om de shoot op tijd te boeken om er vervolgens lekker naar uit te kijken. Zo kunnen jullie je er rustig op voorbereiden. Ook heb ik een super mooie brochure gemaakt waarin alle ins & outs zijn beschreven voor de 'Nieuw Leven' shoots. Je kunt deze hier meteen even opvragen.


Wat ik je echt nog wil meegeven: boek iets waarbij jij je goed voelt. Vind je het spannend? Je mag me altijd even bellen om alvast kennis te maken. Lees vooral ook even mijn andere blogs door om je te helpen bij het voorbereiden van je zwangerschapsshoot.

19 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page